10/08/2007

Отново луд след толкова години

И когато ти тръгне на сватби... Последната беше по-специална. Младоженката не беше облечена в бяло, а младоженецът - изнервен и зачервен. Попът пропусна частта с пожеланията и напътствията към семейството, просто защото семейството беше младо само по дух, а гостите, е, те да кажем, че се брояха на пръстите на ръката, но се забавляваха с цялото си сърце. Когато за пръв път мама и татко са се женили, по думите на татко мама е била 30 кила с мокри гащи. Татко отишъл да я иска от дядо, както си му е редът, и за кураж обърнали малко повече чашки отколкото било необходимо. Стигнало се дотам дядо сам да предлага булката. 31 години по-късно сватбата на мама и татко беше в една малка църква в Севлиево. И мога да кажа, че мина страшно добре :) Съвети за първата брачна нощ булката отказа да получава от която и да е от дъщерите си, а младоженецът си отдъхна, че вече законно са венчани пред Бог. И след това всичко си дойде по реда си, да де, имам предвид - пълненото агне в стомасите ни :)

Да присъстваш на сватбата на родителите си след 31-годишен съвместен живот носи много повече от чисто щастие и любов. Носи и надежда, и обещание, и успокоение. Почти на 26 и почти сама трябва само да погледна мама и татко и да не се страхувам. Дали това се предава по наследство - да продължаваш да си луд след толкова години?

3 comments:

Anonymous said...

МНОГО ХУБАВО СИ ГО НАПИСАЛА!!!
БРАВО!

roro said...

Нинка, нали го знаеш онова - всеки луд с номера си, някои с шоу програма, други с цял спектакъл, важното е ако можеш и себе си да забавляваш помеждудругото.
Вчера един младеж на около 50 ми каза, че отива да се забавлява, а аз да съм бил ходел да си лягам, че съм твърде млад.
Явно като поживеят хората малко им се живее още повече, а какво по-хубаво от това да си припомняш, че все още си жив.

Gerrie Bradshaw said...

Евала! Хората след 31 години се развеждат, а те тръгнали сватба да правят :)))
Май това може да послужи като съвет за постигане на семейно щастие:
-Един подпис семейство не прави!
Та в този случай..че се присетих:
- Хайде честита първа пролет! С птичка или без .. за момента и малко сняг върши работа :)

Това е СТРА'ОТНО! Колко човека могат да се похавалят, че са присъствали на сватбата на родителите си?! Ние само снимки разглеждаме :))
А относно първата брачна нощ относно този тип "първа брачна нощ", мога да кажа: - Хора! Ще пукне топчето! "Гледайте" и се учете! ;-)

Да са живи и здрави и да се обичат, и още 3 пъти по толкова от всичко хубаво, което са имали и ще имат! - Само незнам дали това да включва и децата ;-), може би едни внуци ще компенсират работата :))