7/12/2007

Колко инженера трябват да се смени една фасонка?

История с поука и без продължение
Оказа се, че НУЛА. И то не че няма - има и в изобилие, вкъщи сме четирима. Всичките дипломирани, някои и магистри. Колко инженера трябват да се смени един бушон? Ами нула. Пак. И понеже до края мога така да задавам въпроси с един и същи отговор ще обясня.
Знам как да изчисля синусоидалния ток в клон от веригата, капацитета на кондензатора по три различни числени метода, включително и аналитично, на какво е равно електродвижещото напрежение и кой по дяволите е този Кирхоф. Знам и какво и четириполюсник и забележете тригер (по-добре не питайте). Тия преубразования звезда-триъгълник триъгълник-звезда за нищо ги нямам. Но повярвайте ми, когато ни изгърмя бушона на три последователни пъти, никой от нас не можа да разбере защо го прави. После някой може да ми каже, че като светнеш лампата в банята и осветлението загасва, може би е от лампата в банята. А може би просто трябва един момък да помогне на бедните девойки, като им смени фасонката, бушона и крушката в банята, не непременно в тази последователност.
Поуката е отговорът на въпроса какво научихте в ТУ?

5 comments:

roro said...

Е те сега се изчервих.

Само пропусна да споменеш, че изтървах две крушки докато се опитвах да ги завия, но това са подробности, предвид смекчаващите вината обстоятелства (красиви жени наоколо, липсата на алхохол за да намалят треперенето на ръцете и колената...)

А иначе - нали знаеш - не питай учило, а патило, в случая.

P. said...

haha... Pouka nqma. Pri men kato ima trima momci, che kwo... pak wikahme komshiqta da ni oprawq bushona.

д. said...

В ТУ се учи и индустриален мениджмънт. Девойките там също са инженери. Дали пипат смело ел. инсталацията, не знам :-)

Anonymous said...

Хм, за фасон(ка)/т.е. женски фасон; face/не зная колко инженера ще са ти нужни.... :)

Мъник said...

За смяна на фасон(ка) е нужно само едно Наде, но него лесно не си го даваме. :)