4/24/2007

Време за промяна

Тази пролет се разви някакси шеметно. Когато видях белите цветове, покрили тераса, разбрах, че съм пропуснала цъфтящата череша отвън. Стана ми тъжно и странно. Дори не разбрах кога са цъфнали люляците, да не говорим, че ми липсват и пролетните дъждове.
Времето за промяна настъпи и при мен - след две години работа на едно и също място, най-сетне се реших да напусна. През тези две години: успях да сменя квартирата, отивайки си от обичания и също толкова силно омразния ми Ст. град, разбиха ми сърцето, дипломирах се някакси случайно, въпреки всичко, и разбрах на кого истински мога да разчитам (броят се на пръстите на едната ми ръка). Всичко това незадължително в този ред. Миналата година беше някакъв кошмар за мен и все си мислих, че никога няма да се измъкна. Сега моментът е настъпил да се отърся от всякакви лоши мисли и да започна отначало, или поне от някакво относително начало. Не знам дали ще успея. Всяка промяна при мен е много трудна. Иска ми се да бъда оптимист, но във всички случаи се пазя, защото доверя ли се много на нещо и краят е катастрофален.
Трябва да споделя всичко това, защото иначе ще се пръсна, а и имам нужда от подкрепа.
А иначе лятото идва - не ви ли сърбят пръстите на краката да ги заровите в пясъка? Хайде да видим това лято каква почивка ще се получи - нямам дипломна работа да пиша, няма да ходя в чужбина, имам пари :) Май се очертава хубаво лято.

ПП. Хороскоп за днес: Не се срамувайте да поискате съвет.:)

3 comments:

P. said...

Hehe, i az nqkaksi propusnah koga sa cyfnali ljulqcite. Wremeto si teche neusetno.
Moga samo da ti pojelaq blestqshta kariera na nowoto mqsto.
A za izminalite sybitiq bili dobri ili loshi ne trqbwa da syjalqwash. Za wsichko si ima prichina i rano ili kysno shte se radwash, che neshtata sa se razwili imeno po tozi nachin.
Syrbqt te prystencata :)) Hihi ami ti si morsko chedo... normalno e.

Мъник said...

Пламко, съкровище, умирам да си пия ракийката с теб. Къде си?

P. said...

Tuk sym, za rakijka winagi gotowa!!!