2/09/2007

Мъдра мисла на трета степен

Отново за косматите крака
Ми мързи ме и толкоз. Ако някой иска да ми направи забележка за това колко точно са ми космати краката - моля да заповяда. И аз имам пълното право да си ги държа такива точно колкото искам. Може да ми харесва да си ги почесвам или просто да наблюдавам как си растат. Ако искам да ходя вкъщи по къси гащи и космати крака - имам пълното право да го сторя. Пък и те могат да се окажат много полезни в някои случаи. Например за отказването на вредния навик за секс на първа среща. Понеже се е случвало вече, особено когато си пийна, другата в мен (тук сме много) взема надмощие над задръжките ми и после аз страдам. Затова най-умната мярка, която предприемам, е неизбръсването на краката - хитро, нали? Нещо като огромните гащи на Бриджет Джоунс, само че наобратно - аз наистина не искам да се случи.
Издигам манифест в името на косматите крака за запазване на емоционалното здраве! С мен ли сте?

И за шарката
Митична епопея в три действия.
Действие 1. Парти събота вечер
Много хора, музика, танци манци, голям кеф.

Действие 2. Заразата
На следващата сутрин единственият ни мъж в квартирата - болен от шарка. О, ужас. Масово прозвъняване на родителското тяло с въпроса - каква шарка съм карал. Масово прозвъняване на всички на партито с предупреждение за заразата. Масово връщане на обажданията с въпроси за симптомите.

Действие 3. Истерия
Понеделник вечер. Всички си мерим температурата. Едната ни съквартирантка влиза в кухнята с бледо лице, развети къдри и стиснала термометъра в едната ръка с тревожен глас запитва:
- 37,1 висока температура ли е?

Край. Отворен.

След като спрях да се смея й отговорих на въпроса, чийто отговор тя добре знае. В крайна сметка това е само дребна шарка, а не чума :)

Новата дума
Може да сте разбрали, а може и да не сте (ако все пак има случайно попаднали тук) в квартирата сме шестима (за момента) - ние, петте и нашия единствен мъж, който страда само за поза. Затова нежно я наричахме кокошарника - пък сме щастлив кокошарник, защото си имаме един петел. Сега обаче той е болен и е при майка си, тъй че ние петте сме самотни и в пристъп на истеричен смях онази вечер аз измислих думата, описваща ни прекрасно и еднозначно.
Добре дошли в КУКУШАРНИКА.

5 comments:

P. said...

HAHAHAHAHA,
Mnogo dobro!!!
Smqh se s glas!
...
Ami... principno edni kosmati kraka, ne mogat da sprat osobeno mnogo edin myj, iska li, puskash li mu, stawa si!

Sharkata... az daje goworih s edin doktor po skype. Isteriqta beshe golqma, ama taka e, majka mi kato ne si spomnq... A, oshte neshto ne e drebna sharka towa, ami onazi po sredata :))

Za kukusharnika... samo edno moga da kaja, tejko mu na petela ;)

Мъник said...

Ама петелът страда от това, че живее с 5 кокошки само за поза. Иначе е щастлив, нали си го гледаме:)

Anonymous said...

Познайте кой се изнесе първи от партито? Без да се целувам с непознати, без секс от първа вечер. Още с влизането ме пресрещнаха женски индивиди с кръвожаден поглед. Викам, тука ще има борба за оцеляване. Е! Аз оцелях, но има паднали свидни жертви...

Мъник said...

Сашко, как само успя да обобщиш всичко в едно изречение - майстор. хаха :))

roro said...

За косматите крака - според мен всяка уважаваща себе си дама, би трябвало да се поддържа в пълно бойно снаражение. Извинения се приемат в онези 7 дни, когато и без това всеки враг би избягал от полесражението (макар на някои тези кървави битки да им харесват :))
За шарката - 'ко да кажа, за съжаление съм я карал, та иначе с кеф бих прекарал 10 дни вкъщи :(

За кукушарника - не му завиждам на петела - трябва да ходи да се прави на миротворец с 5 немного разбрани, говорещи на различни езици, жени, не му завиждам, честно.